SLUIT SCHERM

Heb je het idee dat je teveel gamed?

Speel animatie af

Gamen

to play or not to play?


De “Ben je er nog?” melding op Netflix schrikt je wakker uit je binge sessie Netflixen van die avond. Je sluit af en denkt bij jezelf: “Waarom lukt me dat bij gamen niet? Het is elke keer weer het volgende checkpoint halen, … één keertje op enter en ik zit alweer in de volgende sessie.”
Je weet dat je teveel gamet, maar het is gewoon te leuk om te stoppen.

Games are designed to play. En vooral natuurlijk om jou aan het spelen te houden!

Wanneer je hier gevoelig voor bent is er soms wat discipline en wilskracht nodig om gamen een leuke hobby te laten blijven. Soms loopt het tijdelijk zo dat gamen méér wordt dan een hobby en je jezelf erin verliest. Het zijn niet alleen de uren die je erin steekt,.. het houdt je bezig door de dag heen en de kwaliteit van je offline bezigheden is niet om over naar huis te schrijven. Denk jij dat het tijd wordt om je focus te verschuiven? Moti4 kan je hierbij helpen!

Wat voor gamer ben jij?

Wil jij meer te weten komen over jouw gamegedrag en hoe je problemen kunt voorkomen? Dan is het handig om te weten in welke fase van het gamen je zit. Waarom game je? Doe je dit liever samen met vrienden of speel je solo? Stop je wanneer je er genoeg van hebt of speel je soms langer door dan je eigenlijk wilde spelen? Ontdek welk type gamer jij bent en doe de test!


 

Categorie:

Fysiek

Vink de stellingen aan die voor jou gelden. Ga net zo lang door tot je het 'resultaat' scherm ziet.
 
01 Ik voel me onrustig of gespannen wanneer ik een paar dagen niet kan gamen
02 Ik game vaak tot kort voordat ik ga slapen
03 Ik sta vaak eerder op om te gaan gamen
04 Ik droom ’s nachts veel over games
05 Ik kom moeilijker in slaap nadat ik een game heb gespeeld
06 Soms zit ik zo in een spelletje dat ik vergeet te douchen of mijn tanden te poetsen
Door naar de volgende fase

Categorie:

Psychisch

Beantwoord de volgende vragen met ‘Ja’ of ‘Nee’ 
 
01 Als ik niets te doen heb, is gamen het eerste waar ik aan denk
02 Als ik niets te doen heb, ga ik gamen
03 Als ik minder goed in mijn vel zit, helpt het om even te gaan gamen
04 Ik voel me het prettigst wanneer ik kan gamen
05 Als ik niet kan/mag gamen voel ik irritatie of heb ik een kort lontje
06 Ik denk aan gamen als ik op school of mijn werk ben
Door naar de volgende fase

Categorie:

Sociaal

Beantwoord de volgende vragen met ‘Ja’ of ‘Nee’ 
 
01 Ik vergeet wel eens een afspraak door het gamen
02 Ik heb minder contact met mijn offline vrienden dan een jaar geleden
03 Mijn ouders vinden dat ik teveel game
04 Mijn school-/werkprestaties zijn slechter geworden door het gamen
05 Het afgelopen jaar heb ik vaker ruzies gehad die te maken hadden met het gamen
06 Ik ben in het afgelopen jaar minder tijd gaan besteden aan activiteiten buiten het gamen
Door naar de volgende fase

Categorie:

Type game

Beantwoord de volgende vragen met ‘Ja’ of ‘Nee’ 
 
01 Ik vind het moeilijk om op tijd te stoppen met gamen
02 Ik ben vaak gefrustreerd tijdens het gamen
03 Ik speel soms langer door dan dat ik plezier beleef aan het gamen
04 Ik geef vaker meer geld in game uit dan gepland
Door naar de volgende fase

Recreatie of Risico?

Categorie: Groen

score 0 – 4 aangevinkte antwoorden

Je lijkt een goede balans te hebben tussen gamen en andere activiteiten. Een goede balans betekent dat je in staat bent om de juiste prioriteiten te stellen. Gamen is voor jou vooral een leuke hobby! Wil je meer informatie over de voordelen en risico’s van gamen, over lootboxes en de game industrie? Check: https://www.gameninfo.nl/voor-mij-over-games

* Let op, deze quiz geeft je slechts een idee van hoe jij ervoor staat qua gamegedrag. Ben je benieuwd wat de Preventiewerker je nog meer kan vertellen over gamen en heb je bijvoorbeeld behoefte aan tips hoe je gamen een leuke hobby houdt? Dan kan Moti4 iets voor jou zijn!

Maak nu kennis met een Moti medewerker bij jou in de buurt

Recreatie of Risico?

Categorie: Geel

score 4 – 8 aangevinkte antwoorden

Gamen is voor jou een leuke hobby. Je wordt graag beter in je favoriete game en je verdiept je in de beste strategieën. Online maak je misschien deel uit van een leuke community, volg je streamers en heb je vrienden met wie je regelmatig speelt. Om gamen verantwoord te houden is het belangrijk om te blijven letten op hoe vaak, hoe lang en op welke momenten te gamet. Signalen dat je iets te veel gamet zijn bijvoorbeeld: - Pijn in je nek door een scheve houding tijdens het gamen - Moe, doordat je de laatste tijd misschien net iets te vaak tot in de late uurtjes hebt doorgehaald in je favoriete game - Ruzie met anderen over dat je te veel gamet Direct meer te weten komen hoe je gamen verantwoord houdt? Check: https://www.gameninfo.nl/verantwoord-gamen/verantwoord-gamen

* Let op, deze quiz geeft je slechts een idee van hoe jij ervoor staat qua gamegedrag. Ben je benieuwd wat de Preventiewerker je nog meer kan vertellen over de fasen van gamen en heb je behoefte aan informatie en advies van iemand die je kan helpen? Dan is vrijblijvend contact met de preventiewerker bij jou in de buurt altijd mogelijk.

Maak nu kennis met een Moti medewerker bij jou in de buurt

Recreatie of Risico?

Categorie: Oranje

score 8 – 12 aangevinkte antwoorden

Kost het je moeite om op tijd te stoppen met gamen? Speel je door terwijl je eigenlijk weet dat je beter naar bed kunt gaan of tijd zou moeten besteden aan andere dingen? Je bent je waarschijnlijk wel bewust dat je iets teveel tijd besteedt aan gamen, maar iets veranderen is moeilijk voor je omdat je het gewoon zo leuk vindt of omdat je het bijvoorbeeld moeilijk vindt om je met andere dingen bezig te houden. Welke stappen kun je nemen om te zorgen dat gamen toch die leuke hobby blijft? - Maak het bespreekbaar! Neem een goede vriend, je ouder of schoolbegeleider in vertrouwen en praat eens over welke rol gamen in jouw leven inneemt. Vind je het moeilijk om iemand in vertrouwen te nemen hierover? Dan kun je altijd eens beginnen met een anoniem gesprek via telefoon, mail of chat te vinden op de website: www.gameninfo.nl/contactinformatie - Houd het bij! Schrijf eens twee weken lang op hoeveel uur per dag je besteedt aan gamen. Op die manier krijg je overzicht. Je kunt hiervoor gebruik maken van ons online platform! - Informeer jezelf! Lees op www.gameninfo.nl alles wat jij wilt weten over gamen en hoe jij verantwoord kunt gamen. - Complimenteer jezelf! Je hebt deze test waarschijnlijk niet voor niks gedaan. Je bent je ervan bewust dat jouw hobby langzaam in de plaats gekomen is van andere dingen die je eerst belangrijk vond. Dat betekent dat je de eerste stap hebt gezet in bewuster gamen en wie weet een positieve verandering. Klaar voor deze verandering? Neem contact op met de preventiewerker bij jouw in de buurt voor een vrijblijvend advies!

* Let op, deze quiz geeft je slechts een idee van hoe jij ervoor staat qua gamegedrag.

Maak nu kennis met een Moti medewerker bij jou in de buurt

Recreatie of Risico?

Categorie: Rood

(score 16> aangevinkte antwoorden

Denk je voortdurend aan je favoriete spel? Lukt het je niet om te stoppen en stapelen de problemen zich op? Zie jij nog steeds beelden uit het spel zodra je je ogen sluit? En heb je een kort lontje wanneer je niet kunt gamen? Dan is het goed om hulp te zoeken, zodat je terug kunt werken aan een gezonde balans. Wat kun je nu al doen? - Maak het bespreekbaar! Neem een goede vriend, je ouder of schoolbegeleider in vertrouwen en praat eens over welke rol gamen in jouw leven inneemt. Vind je het moeilijk om iemand in vertrouwen te nemen hierover? Dan kun je altijd eens beginnen met een anoniem gesprek via telefoon, mail of chat te vinden op de website: www.gameninfo.nl/contactinformatie - Houd het bij! Schrijf eens twee weken lang op hoeveel uur per dag je besteedt aan gamen. Op die manier krijg je overzicht. Je kunt hiervoor gebruik maken van ons online platform! - Informeer jezelf! Lees op www.gameninfo.nl alles wat jij wilt weten over gamen en hoe jij verantwoord kunt gamen. - Complimenteer jezelf! Je hebt deze test waarschijnlijk niet voor niks gedaan. Je bent je ervan bewust dat jouw hobby langzaam een belemmering is geworden op andere vlakken van jouw leven. Dat betekent dat je de eerste stap hebt gezet in bewuster gamen en wie weet een positieve verandering. Klaar voor deze verandering? Neem contact op met de preventiewerker bij jouw in de buurt voor een vrijblijvend advies!

* Let op, deze quiz geeft je slechts een idee van hoe jij ervoor staat qua gamegedrag.

Maak nu kennis met een Moti medewerker bij jou in de buurt

 

65%


van jongeren in Nederland jonger dan 16 jaar heeft nog nooit alcohol gedronkenVolgende

Feiten en fabels over gamen

Alcohol vs. Leren

 
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis 
volgende feit of fabel

Is Moti4 wat voor mij?

Maak jij je zorgen over de hoe vaak en hoeveel uren je achter elkaar gamet?

Merk je dat gamen een negatieve invloed heeft op jouw school-/werkprestaties of relaties?

Maken anderen (vrienden, familie, collega’s of docenten) zich zorgen over jouw gamegedrag?

Heb je in de afgelopen vier weken gegamed?

Je hebt één of meerdere vragen met ja beantwoord:

Moti4 is misschien wel wat voor jou!  

Gamen?

Weet wanneer

 

Ik ben vrij van verantwoordelijke taken

 

Ik voel me goed 

 

Ik wil het zelf

 

Check your balance!

Gezond leven, zowel online als offline?

 

Connect to others

 

Gratis gesprekken

door heel Nederland!

Moti4 wordt gegeven door de medewerkers van de Preventie afdeling bij jou in de buurt. Moti4 is geen programma met therapeuten in witte jassen maar met medewerkers die begrijpen waar jij vandaan komt. Samen met jou zoeken ze naar de oplossing die het beste bij jou past. Moti4 is geheel gratis en je hebt geen briefje van je huisarts nodig om mee te doen. Anoniem, vertrouwd en persoonlijk!
Aan de slag? Maak dan nu kennis met Moti4 medewerkers bij jou in de buurt!  
 

check waar bij jou in de buurt